Newsom tekent een wetsvoorstel dat bedoeld is om een einde te maken aan de discriminatie van LGBTQ-mensen bij veroordelingen voor seksuele misdrijven

Discriminatie van LGBTQ-mensen in veroordelingen voor seksuele misdrijven zal worden verboden onder een nieuwe wet die laat op vrijdagavond door gouverneur Gavin Newsom is ondertekend.

De maatregel, Senaatswet 145, wijzigt de bestaande staatswet die rechters in staat stelt te beslissen of een volwassene die veroordeeld is voor vaginale seksuele omgang met een minderjarige zich als zedendelinquent moet registreren in gevallen waarin de minderjarige 14 jaar of ouder is en de volwassene dat wel niet meer dan 10 jaar ouder dan de minderjarige.

 

Momenteel worden volwassenen die veroordeeld zijn voor het hebben van orale of anale seks met een minderjarige onder die omstandigheden automatisch toegevoegd aan het register van zedendelinquenten van de staat. SB 145 zal automatische registratie van zedendelinquenten in die gevallen elimineren en rechters de vrijheid geven om die beslissing te nemen. victoria milan review online veel bezocht.

 


 

Het besluit van Newsom om de wetgeving te ondertekenen, belooft zowel politieke als nationale politieke gevolgen te hebben. Samen met oppositie van Republikeinen in de staatswetgeving, hebben aanhangers van president Trump en extreemrechtse complottheoretici het wetsvoorstel aangegrepen in een poging de maatregel te gebruiken als een politieke wigkwestie en een strijdkreet, waarbij sommigen ten onrechte op sociale media beweren dat Californië legaliseert pedofilie.

 

Assemblyman Chad Mayes, een onafhankelijk lid van Yucca Valley, waarschuwde collega-wetgevers voor de mogelijke politieke gevolgen net voordat hij op 31 augustus, de laatste avond van de wetgevende zitting van de staat, voor SB 145 stemde.

 

“Dit is een van die rekeningen waarvoor je een politieke klap krijgt,” zei Mayes, die de Republikeinse Partij in 2019 verliet. “Maar we weten ook dat het rechtvaardig en rechtvaardig is. Dit is het moment om een ​​stapje verder te gaan. ” online datingsite seniorengeluk is druk.

 

 

De auteur van het wetsvoorstel, staat senator Scott Wiener (D-San Francisco), zei dat de ongelijkheid in de huidige staatswet die SB 145 zal behandelen een overblijfsel is van de oude anti-sodomiewetten van Californië, waarvan er vele inmiddels zijn ingetrokken, die bedoeld waren om seks tussen homoseksuele mannen.

 

De bedoeling van SB 145, zei hij, is om gevallen aan te pakken waarin twee mensen in leeftijd – een 18-jarige en 17-jarige die daten op de middelbare school bijvoorbeeld – een seksuele relatie hebben. De 18-jarige kan nog steeds worden veroordeeld voor een zedendelict, maar mag niet automatisch worden geregistreerd als zedendelinquent, een levenslange benaming die een belemmering vormt voor het vinden van werk, een plek om te wonen en andere levensbehoeften, zei Wiener.

 

“Het is verschrikkelijk dat Californië in 2020 LGBTQ-mensen blijft discrimineren, door te verplichten dat LGBTQ-jongeren in het register van zedendelinquenten worden geplaatst in situaties waarin hetero’s niet verplicht zijn om in het register te worden geplaatst”, zei Wiener in een verklaring. Vrijdag nacht. “SB 145 maakt simpelweg een einde aan die discriminatie door LGBTQ-jongeren op precies dezelfde manier te behandelen als hetero jongeren sinds 1944.”

 

De overgrote meerderheid van de kritiek op het wetsvoorstel was gericht op een bepaling die al decennia in de staatsregistratiewet voor zedendelinquenten staat: het leeftijdsverschil van 10 jaar tussen de minderjarige en de volwassene.

 

Republikeinse senator Ted Cruz uit Texas beschuldigde onlangs Californische democraten ervan te geloven dat “we meer volwassenen nodig hebben die seks hebben met kinderen”, en Donald Trump Jr. gebruikte het wetsvoorstel om de tegenstander van zijn vader aan te vallen in de presidentiële race, tweeten: “Waarom zijn Joe Biden Democrats in Californië werken om toe te geven aan de wensen van pedofielen en kinderverkrachters? ”

 

Nathan Ballard, die als assistent van Newsom werkte toen hij burgemeester van San Francisco was, had gezegd dat Newsom misschien verstandig was geweest om zijn veto uit te spreken over de wetgeving en om staatswetgevers aan te bevelen de bepaling te wijzigen met het leeftijdsverschil van 10 jaar, gezien hoe de Republikeinen waren de kwestie politiek bewapenen.

 

 

Dana Williamson, een democratische politieke strateeg en kabinetssecretaris van de toenmalige regering. Jerry Brown, zei dat de registratiewetten van zedendelinquenten die de LGBTQ-gemeenschap discrimineren al lang een probleem vormen in Californië, en ze had er bij Newsom op aangedrongen om de wet ondanks de aanslagen te ondertekenen.

 

Williamson zei dat Newsom waarschijnlijk onder vuur zal komen te liggen, maar ze betwijfelde of het ondertekenen van het wetsvoorstel hem politiek zou schaden, gezien zijn geschiedenis van steun voor LGBTQ-rechten.

 

“Het is het tweesnijdend zwaard van leiderschap”, zei ze.

 

Newsom is een uitgesproken voorvechter van LGBTQ-rechten sinds hij burgemeester van San Francisco was en de stad in 2004 opdracht gaf huwelijksvergunningen af ​​te geven aan paren van hetzelfde geslacht. Die uitdagende daad werd een katalysator voor een landelijke politieke strijd over de kwestie die eindigde toen de Het Amerikaanse Hooggerechtshof bevestigde in 2015 het recht van LGBTQ-mensen om te trouwen.

 

De historische beslissing van Newsom kreeg te maken met tegenstand van rechts en in zijn eigen partij. Republikeinen stortten zich op de kwestie, en sommige Democraten vreesden dat het homohuwelijk de sociale conservatieven zou stimuleren tijdens de verkiezingen van 2004. Senator Dianne Feinstein (D-Calif.) Zei destijds dat Newsom gedeeltelijk de schuld was van het presidentiële verlies van John Kerry.

 

Wiener zei dat tegenstanders opzettelijk hebben verdraaid wat de wetgeving zal doen om anti-LGBTQ-sentimenten uit te buiten voor hun eigen politiek gewin. Hij merkte op dat politiechefs en aanklagers het wetsvoorstel steunden, iets waarvan hij zei dat ze het niet zouden doen als het kinderen in gevaar zou brengen.

 

 

Los Angeles County Dist. Atty. Jackie Lacey hielp bij het opstellen van het wetsvoorstel, dat werd ondersteund door de California District Attorneys Assn., De California Police Chiefs Assn. en de California Coalition Against Sexual Assault.

 

“Met dit wetsvoorstel kunnen rechters en aanklagers gevallen van seksuele handelingen met wederzijds goedvinden tussen jongeren, ongeacht hun seksuele geaardheid, op individuele basis beoordelen. Ik heb dit wetsvoorstel opgesteld omdat ik vind dat de wet gelijk moet worden toegepast om gerechtigheid voor alle Californiërs te garanderen, ”zei Lacey in een schriftelijke verklaring voordat het wetsvoorstel werd ondertekend door Newsom.

 

Onder de wetgevende collega’s van Wiener was het een democraat, volksvertegenwoordiger Lorena Gonzalez uit San Diego, die een van de meest gepassioneerde aanvallen op het wetsvoorstel uitvoerde.

 

 

“Ik kan, in mijn gedachten, als moeder, niet begrijpen hoe seks tussen een 24-jarige en een 14-jarige ooit een consensus zou kunnen zijn, hoe het nooit een registreerbaar misdrijf zou kunnen zijn,” zei Gonzalez tijdens een debat over het wetsvoorstel op de vergadervloer 31 augustus. “Ik daag iedereen uit: geef me een situatie waarin een 24-jarige seks had met een 14-jarige, elke vorm van seks, en het was niet roofzuchtig.”

 

De Republikeinse leider van de Senaat, Shannon Grove uit Bakersfield, hekelde ook het wetsvoorstel en plaatste op Facebook nadat het was aangenomen dat Californische democraten “bescherming van seksuele roofdieren hadden geplaatst boven bescherming van onze kinderen.”

 

Wiener noemde die argumenten schromelijk oneerlijk. Hij merkte op dat de bepaling over het leeftijdsverschil van 10 jaar in de Californische wet op de registratie van zedendelinquenten al tientallen jaren in de boeken staat en zei dat geen van de wetgevers die kritiek uiten op het wetsvoorstel heeft geprobeerd de wet te wijzigen om de rechterlijke discretie aan te pakken in zaken met betrekking tot heteroseksuele seks met een minor.

 

 

“Als het een probleem was, zouden mensen ervan hebben gehoord. Je zou officieren van justitie erover hebben laten klagen, ‘zei Wiener. “Het werd geen probleem totdat de homo’s naar voren kwamen en zeiden: behandel ons alsjeblieft op dezelfde manier.”

 

Grove zei dat ze bezwaar heeft tegen het schrappen van de bepaling in de huidige staatswet die voorschrijft dat volwassenen die zijn veroordeeld voor anale of orale seks met een minderjarige – die misschien 10 jaar jonger is dan de volwassene – worden toegevoegd aan het register van zedendelinquenten.

 

“Californië zou die weg niet moeten inslaan, ongeacht het soort seks,” zei Grove.

 

 

Wiener zei dat hij honderden doodsbedreigingen heeft ontvangen vanwege zijn werk aan de wetgeving en dat een aanhanger van QAnon, een marginale pro-Trump-samenzweringstheorie, zijn thuisadres in een bericht op sociale media heeft gepubliceerd.

 

Wiener en anderen die voor de wetgeving stemden, zeiden dat het de moeite waard was om dergelijke aanvallen te weerstaan ​​om een ​​wet te veranderen die volgens hen LGBTQ-mensen discrimineert.

 

“Ik rende naar kantoor om te proberen een positieve verandering in de wereld aan te brengen, en dat betekent dat je soms wordt aangevallen, en soms wordt je wreed aangevallen”, zei Wiener, die voorzitter is van de California Legislative LGBTQ Caucus. “De LGBTQ-gemeenschap verdient gelijkheid en daar kunnen we niet voor terugdeinzen. En de Democratische Partij moet ergens voor staan. ”