4 belangrijke Bitcoin-statistieken tonen aan dat niet alle hoop verloren is voor BTC-prijs

Bitcoin-prijs blijft ver onder de verwachtingen van beleggers, maar het stock-to-flow-model suggereert dat er nog niets bijzonders is gebeurd.

 

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde op 12 maart voor een korte periode tot $ 3.700 en eindigde de dag op $ 4.970. Op 13 maart herstelde de prijs zich van de grote neerwaartse trend, eindigde de dag op $ 5.563 en liet een indrukwekkend rendement zien van meer dan 11%.

 

Dagelijkse prestaties van cryptocurrency-markt.

 

De recente onrust op de markt, of het nu op traditionele markten is of in de crypto-ruimte, heeft vragen opgeworpen over de prijsevolutie voor Bitcoin en over de cruciale netwerkfuncties. Laten we eens kijken naar vier belangrijke prijs- en netwerkstatistieken van Bitcoin om enig inzicht te krijgen in de toekomst van de grootste troef van de cryptomarkt.

 

Stock-to-flow-model blijft intact

Kijkend naar het stock-to-flow-model – een Bitcoin-prijsvoorspellingsmodel op basis van het beschikbare circulerende aanbod (voorraad) en de nieuwe productie-output (stroom), ligt de werkelijke prijs van Bitcoin op donderdag onder de voorspelde lijn, maar binnen de verwachte drempels.

 

Prijs-to-flow prijsmodel van Bitcoin.

Dit is niet de eerste keer dat de prijs van Bitcoin onder het 365-das-prijsmodel daalde, aangezien het gedurende 6 maanden gebeurde (tussen half november 2018 en half mei 2019), en stuiterde sindsdien op de prognose.

 

https://www.youtube.com/embed/m6UbmMKoemk

 

Bitcoin stock-to-flow prijsmodel van juli 2018 – december 2021.

In een tweet op 13 maart zei stock-to-flow-maker PlanB dat “bitcoin mooi rond de modelwaarde slingerde”. Dus volgens PlanB is de prognoseprijs niet veranderd, gezien de nabijheid van de volgende halveringsgebeurtenis. Het huidige gemiddelde model voor 365 dagen voorspelt een prijs van $ 8.426 op de geschatte tijd voor de halvering – 9 mei 2020.

 

Bitcoin NVT-signaal

Op zondag schommelt de prijs van Bitcoin rond de $ 5.400, terwijl de gerealiseerde prijs op het NTV-signaal $ 5.596 is, wat suggereert dat het actief zich in een koopzone bevindt na de dump in prijs op donderdag. Momenteel staat het NTV-signaal op 49,5, waarbij 45 een oversold-scenario vertegenwoordigt.

 

Voor handelaren die een aankoop op korte termijn overwegen, suggereert het model dat er een mogelijkheid is voor snelle winst op basis van de gerealiseerde prijs en het gemiddelde van 200 weken. Gezien de gemiddelde prijs van 200 dagen op $ 8587, laat Bitcoin ruimte zien om op de lange termijn te groeien en het komende halveringsevenement in mei draagt ​​bij aan dit bullish verhaal. Plus500 bitcoin review voor goed nieuws.

 

Bitcoin NVT-signaal.

 

Hoe zit het met de hash-snelheid?

Als het gaat om de hash-snelheid – de rekenkracht die mijnwerkers moeten gebruiken om transacties op de Bitcoin-blockchain te bevestigen -, is deze sinds maart gedaald na het bereiken van historische niveaus. Niettemin vertoont het sinds 11 maart een licht stijgende trend, zelfs na de enorme daling van 50% die plaatsvond op 12 maart.

 

Hash-snelheid (quintillion hashes per seconde) van 23 februari 2020 tot 13 maart 2020. Bron: Bitinfocharts. bitcoin creditcards is handig.

 

Op 13 maart bedroeg de hash-snelheid bijna 110,38 quintillion hashes per seconde, hetzelfde niveau als eind februari. De recente correcties in februari hebben de stijgende trend op lange termijn echter niet gestopt, aangezien er sinds het begin van het jaar historische hash-waarden zijn vastgesteld.

 

Een toenemende moeilijkheidsgraad leidt doorgaans tot hogere prijzen

De moeilijkheid, wat betekent, de moeite die miners moeten doen om de blockchain van Bitcoin te valideren, blijft een stijgende trend omdat het de norm was. De moeilijkheidsgraad nam toe op 8 maart, te midden van de negatieve prijsactie, wat een grotere mijnbouwbetrokkenheid betekent, ondanks het ongunstige karakter van de recente marktomstandigheden.

 

Gemiddelde moeilijkheidsgraad van januari 2020 – 13 maart 2020.

 

De transacties stegen op 12 maart

Het aantal Bitcoin-transacties steeg op 12 maart, zoals typisch is wanneer er grote schommelingen in de markt plaatsvinden. Er was ook een piek in de hoeveelheid Bitcoin die op 13 maart in USD werd verzonden, en het dagelijkse aantal transacties daalde tot eind februari rond 277.000 transacties, met behoud van een regelmatig patroon sinds het begin van het jaar.

 

Dagelijkse transacties van 23 februari 2020 – 13 maart 2020.

 

Aangezien opmerkingen over het vertrouwen van investeerders in Bitcoin twijfels oproepen, laten de onderliggende netwerkfuncties van Bitcoin consistentie zien, ook al wordt de hele markt geplaagd door onrust en onzekerheid.

 

Vooruitblikkend, met zulke angst op de markt, kunnen sterke handen de mogelijkheid onderzoeken om tegen lage prijzen te kopen voor een positief resultaat op lange termijn.

 

Desalniettemin kan de wereldwijde verspreiding van COVID-19 nog steeds liquiditeitsproblemen op de korte termijn op de markt veroorzaken en uiteindelijk tot ernstige bearish economische omstandigheden leiden.

 

Naast de analyse van de basisprincipes van het Bitcoin-netwerk, kan de veilige haven van het digitale activum met goud investeerders ondersteunen op de huidige middellange termijn isis periode zelfs als het momenteel een neerwaartse trend ondergaat.